Menu Sluiten

Wat is ‘t Collectief?

“Chaos waar je niet meteen een oplossing voor hebt”
“Een avond waarop je de meest absurde dingen tegenkomt, en achteraf hoor je verhalen van nóg meer gekheid die je hebt gemist!”

‘t Collectief is meer dan een feest, het is een ontdekkingstocht waarbij je geconfronteerd wordt met vele vormen van kunst, muziek en technologie. In de vele mysterieuze ruimtes kom je een samensmelting tegen van deze drie kernwaarden. Naast de vele bandjes en DJ’s in verscheidene genres, kun je onder de blacklights ook absurde acts, tenenkrommend theater en knotsgekke kamers ontdekken. We dagen je uit om op ontdekkingsreis te gaan en alle geheimen te onthullen!

Hoe is ‘t Collectief ontstaan?

Tijdens een van de liftwedstrijden van AEGEE-Delft in 2012 bezochten de deelnemers een Berlijnse club genaamd Brünnen70. Dit was werkelijk een avond om nooit te vergeten. De uitgestrekte ondergrondse loods telde wel meer dan twintig ruimtes en tot op de dag van vandaag worden er onderling nog steeds geheimen onthuld. In elke ruimte was iets anders te beleven. Zo kon je bijkomen van het dansen op dampende techno beats in het café of in de spelletjeskamer, klimmen en klauteren in een piratenschip of verdwalen in een doolhof. Dit was de inspiratie voor ‘t Collectief: een evenement waar je je van het ene moment op het andere in een nieuwe wereld waant.

Tijdens liftreizen naar Boedapest, Belgrado, Zagreb en Ljubljana werd er nóg meer inspiratie opgedaan in ruïnebars, oude fabrieken met ‘ghetto sculptures’, en de underground scene in deze prachtige steden. Ons doel is om het gevoel van clubs en urban centers zoals Instant, Szimpla, Metelkova, ROG Old Factory, Blaznavac en natuurlijk Brünnen70 naar Delft halen!

Editie 1 vond plaats in de Koornbeurs in 2014. Dit was zo’n groot succes dat een tweede editie niet uit kon blijven. In 2015 vond ‘t Collectief plaats in het cultuurcentrum van de TU Delft. Deze editie stond meer in het teken van acts en performance. Er waren kunstenaars, controversiële muziekacts, interactieve cello-xbox games en nog veel meer. In 2016, 2017 en 2018 vond ‘t Collectief plaats in de sociëteit Tyché. Ook Tyché werd omgetoverd tot een ware ontdekkingsreis met onder andere een escape room, paaldans act en theater. Dit jaar willen wij blijven vernieuwen, dus het festival zal op 22 maart plaatsvinden in X (voormalig cultuurcentrum TU Delft).