't Collectief

Wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten?

Wat is ‘t Collectief?

‘t Collectief is een nacht lang verbazing en verwondering georganiseerd door AEGEE-Delft. Op ‘t Collectief vind je alle kunstdisciplines van muziek tot beeldende kunst tot performance art. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Een terugkerend aspect in alle edities van ‘t Collectief zijn de verschillende kamers. Elke kamer en elk hoekje biedt weer iets nieuws en unieks. Wij dagen je uit om op ontdekkingsreis te gaan en elk geheim te onthullen!

Hoe is ‘t Collectief ontstaan?

Tijdens een van de liftwedstrijden van AEGEE-Delft in 2012 bezochten de deelnemers een club genaamd Brünnen70. Dit was werkelijk een avond om nooit te vergeten. De uitgestrekte ondergrondse loods telde wel meer dan twintig ruimtes en tot op de dag van vandaag worden er onderling nog steeds geheimen onthuld. In elke ruimte was iets anders te beleven. Zo kon je bijkomen van het dansen op dampende techno beats in het café of in de spelletjeskamer, klimmen en klauteren in een piratenschip of verdwalen in een doolhof. Dit was de inspiratie voor ‘t Collectief. Een evenement waar je je van het ene moment op het andere in een nieuwe wereld waant.

Editie 1 vond plaats in de Koornbeurs in 2014. Dit was zo’n groot succes dat een tweede editie niet uit kon blijven. In 2015 vond ‘t Collectief plaats in het cultuurcentrum van de TU Delft. Deze editie stond meer in het teken van acts en performance. Er waren kunstenaars, controversiële muziekacts, interactieve cello-xbox games en nog veel meer. In zowel 2016 als 2017 vond ‘t Collectief plaats in de sociëteit Tyché en ook dit jaar zal het festival weer plaats vinden in dit mooie Burgemeesterspand aan de Oude Delft.